+31 (0)85 330 82 22 info@ruttengroep.nl
Station Nunspeet

We hebben er veel plezier in om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen, iedere dag weer. Daarmee maken wij het verschil. Met trots kunnen we zeggen dat we al veel mooie projecten hebben uitgevoerd. Van het renoveren van een wachtruimte, het restaureren van de Stevenskerk in Nijmegen tot aan het opknappen van diverse stations verspreid over Nederland. Een mooi voorbeeld daarvan is station Nunspeet.

Station Nunspeet heeft een wachtruimte waar reizigers kunnen wachten totdat hun trein arriveert. Het is een monumentaal pand. Deze wachtruimte kon wel een opknapbeurt gebruiken. De wachtruimte ligt naast een bos, daardoor lijkt het binnen altijd erg donker. Het belangrijkste is dat de monumentale uitstraling en de vloer moesten blijven. Er waren daarnaast enkele problemen met echo-klank in de wachtruimte.

Situatie voor

Wij gingen aan de slag en kwamen tot het volgende advies:

Oude foto. Om de wachtruimte gezellig te maken, was het advies om een oude afbeelding te zoeken van Nunspeet. Een afbeelding waarop Nunspeet te herkennen is voor de wachtende reiziger. Het zomaar ophangen van een oude foto is nog niet zo eenvoudig. De foto moet tegen diverse omstandigheden kunnen; verschillende weertypes, vandalisme etc. Wij kwamen daarom met het voorstel om de foto op stalen beplatingen te laten drukken. De reiziger ziet dit niet en het gaat jaren in goede kwaliteit mee. De foto is in sepia kleur groots geplaatst op de kopse wand van de wachtruimte.
Verlichting. Wij hebben ervoor gekozen om de verlichting te upgraden naar ledverlichting en boven de banken in de wachtruimte te plaatsen.
Radiatoren. Het is een kleine ruimte en het is daarom erg belangrijk dat het een rustige ruimte is. Ons advies was om een mooie oude foto te plaatsen. Daarbij is het belangrijk dat andere elementen in de wachtruimte rustige kleuren krijgen, zodat het niet te druk wordt. Daarom is er gekozen om de radiatoren dezelfde kleur te geven als de achtergrond. Zo oogt de wachtruimte heel erg rustig en strak. 
De deur is aan de binnenzijde dezelfde kleur geschilderd als de buitenzijde.
Echo-klank. Om de echo-klank te verminderen hebben wij geluid absorberend materiaal achter het spanplafond geplaatst. Dit is niet zichtbaar, maar merk je wel.
Kleur. Tot slot is er een spanplatfond geplaatst in de monumentale kaders. Er is gekozen voor een gemaleerde crèmekleur, zodat de uitstraling natuurlijk is. Niet te wit door de ligging naast het bos, maar wel een lichte comfortabele kleur.

Al het advies heeft Rutten Groep mogen uitvoeren, met als resultaat een geheel nieuwe wachtruimte op station Nunspeet.

Situatie na

Het resultaat: een trotse klant, een tevreden reiziger en een enorme glimlach op het gezicht van Rutten Groep. Eerst denken, dan doen.

Op zoek naar een partij die u op deze manier kan helpen? Maak kennis!